top of page

איך לעבור את החגים בשלום אחרי הוצאות הקיץ?

עודכן: 10 ביוני 2024


הארנק כבר התעייף מעונת הקיץ, וחגי תשרי כבר בפתח עם מעל ל-10 ימי חופשה (לא כולל סופי שבוע). מתבקש שנשב לחשוב, לתכנן וליישם, כדי שנגיע לאוקטובר לא מרוששים



אני כותבת שורות אלו בזמן טיול בר מצווה חלומי באנגליה. בעודי מתכננת את לו"ז הטיול היומי, עלעלתי ביומן ושמתי לב שחלף לו (רק) כחודש מאז תחילת החופש הגדול, ושמחכה לנו אוגוסט חם וארוך בארץ, ואחריו ספטמבר בו חלים כל חגי תשרי עם בקושי 13 ימי לימודים. המון זמן איכות משפחתי צפוף... כיף גדול, אך מתבקש שנשב לחשוב, לתכנן וליישם, כדי שנגיע ל 3.10 (היום בו חוזרים לשגרה) בשפיות יחסית. גם כהורים וכמשפחה, אך גם בחשבון הבנק.


להלן מדריך קצר להתמודדות עם החודשיים המאתגרים הבאים.


1.     מעקב תקציבי חודש יולי. שבו וחשבו כמה הוצאתם כבר החודש (יולי) על ענייני החופש הגדול. כמה הוצאתם על קייטנות, בילויים ואטרקציות, חופשה אם כבר נסעתם. הוסיפו לאלו הוצאות חד פעמיות גדולות שאולי היו לכם (מתנות חתונה למשל – הרי אנו בעונת החתונות).


2.     הוצאות ה MUST שלכם לחודשיים הקרובים יש שניים-שלושה נושאים המשותפים בחודשיים הקרובים לכל משפחה ישראלית-עם-ילדים-בגיל-בית ספר, סעיפים שנדרשת בהם השקעה מינימלית מסוימת, בין אם "בא לנו" ובין אם לא. ערכו רשימה של ההוצאות ה- MUST שלכם, כולל הערכת עלות, לחודשיים הקרובים, והתחילו לחשוב (ולרשום) כיצד אתם יכולים למזער אותן. הנה רעיונות לשני נושאי ה MUST המשותפים לכל המשפחות:

ציוד חזרה ללימודים – במקום לצאת ולקנות את כל הציוד חדש, תבדקו מה יש לכם בבית וקנו רק את מה שבאמת חסר, עם עדיפות למוצרים איכותיים אך לא ממותגים. ולא, לא חייבים ילקוט חדש גם השנה.

חגים – לא חייבים בגדים חדשים לארוחות החג, ולא חייבים מתנות לכל בן משפחה. לכו על שיתוף כל המתארחים בהכנת מנות לארוחות ואם חייבים מתנה למארחת – אז פרחים או בקבוק יין יעשו את העבודה.

מסגרות - סעיף ה MUST השלישי רלבנטי רק למשפחות עם ילדים קטנים. עבורן, קייטנות ובייביסיטר נכנסות לרשימת ה MUST.


3.     תקציב להוצאות שאינן MUST

עכשיו שחישבתם את הוצאות 1 ו – 2 דלעיל, הגדירו לעצמכם תקציב להוצאות שאינן MUST אך המקושרות באופן טבעי לתקופה זו של השנה: בילויים ואטרקציות, חופשה, בריכה/ים. זכרו שכהורים יש לנו גמישות רבה בהחלטות האם להוציא וכמה. אף אחד לא מכתיב לנו שיש רף מינימלי ש"חייבים" להוציא בחופש הגדול ובחגים, וכן, מותר לנו בהחלט לומר לילדים (ולעצמנו) "לא". בתקופות אלו יש הרבה אופציות בילוי חינמיים ו/או זולים – חפשו אותם, שריינו, הוסיפו לרשימות שלכם לשימוש בשלוף.

גם סדנאות הכנה/שיעורים פרטיים לקראת שנת הלימודים החדשה שייכים לתקציב זה.

 

4.     דחיית הוצאות

סביר מאד שתגלו שגם ללא יציאה לחופשה/נופש ההוצאות שלכם בחודשי הקיץ גבוהות בכ 20-30% יותר מבחודשים רגילים (גם בגלל עלות גבוהה יותר בסעיפים כגון חשמל ומזון), לכן כדאי מאד לדחות קניות גדולות שאולי אתם מאד רוצים לעשות – דברים לבית, מוצרי אלקטרוניקה, רהיטים וכו. השתמשו בתקופה הזו לחקור ולערוך השוואות מהות ומחיר, אך בצעו את הקנייה בפועל אחרי ספטמבר. עוד הוצאה שניתן לחכות איתה לאוקטובר היא על חוגים לילדים, שסביר מאד שבחודש ספטמבר לפחות מחצית המפגשים לא יתקיימו בגלל החגים.


אז אמנם צפויה לנו תקופה עמוסה בכל טוב, הרבה פעילויות והרבה חגים וכל אלו דורשים מאיתנו מאמץ כלכלי ומטאלי מיוחד; אך בתכנון נכון ומחושב, אפשר להתמסר לרגע ולהינות מזמן איכות עם המשפחה.


גרסה של טור זה התפרסמה בלאומי דיגיטל בלוג (בלוג שהורד מהרשת לכן מפרסמת את הטור המלא שלי כאן)


29/07/2018




bottom of page