נופש משפחתי, קייטנות, בייביסיטר, הפעלות, בילויים לילדים ומה לא. כך תעברו בשלום את החופש הגדול וההוצאות הגדולות שהוא מביא עימו
החודשים יולי-אוגוסט מעוררים אצל רוב הורים תחושת לחץ מכל ההוצאות שהם מביאים עימם, ובצדק. אם לא די בהוצאות הגדולות המוכרות, אז גם חשבון החשמל נוטה לתפוח בקיץ, הוצאות הדלק עולות עקב הנסיעות לבילויים שונים ואפילו הוצאות המזון גדלות, שכן הילדים מבלים הרבה יותר זמן בבית. אבל, החדשות הטובות הן שניתן לשלוט על ההוצאות ובסוף אולי גם להוציא הרבה פחות ממה שחשבתם!
נוסחת השליטה בהוצאות הקיץ: פעילויות בבית, פעילויות חינמיות בחוץ ותקציב לפעילויות בתשלום
פעילויות בבית
הדבר הראשון שחייבים להפנים הוא ש״להפעיל את הילדים״ ממש לא אומר לקחת אותם למקום חיצוני ולהוציא כסף. כדי לשחרר מההתניה הזו, הכינו רשימה של כל הפעילויות שניתן לעשות בבית - יחד עם הילדים! תיעזרו בבלוגים וקבוצות פייסבוק, ותגלו מהר שההיצע רב וממש לא כולל רק בהייה במסך. הנה כמה רעיונות להתחיל מהם: אפייה, משחקי קופסה, דפי צביעה, לימוד תכנות במחשב דרך אפליקציה או אתר, העלאת מופע, סידור וניפוי מגירות ומדפי המשחקים, צפייה בסרטים, אירוח חברים, משחק הכוסות וכו'. אז נכון, גם ההפעלות הביתיות הללו כרוכות לעתים בתשלום אבל מדובר בדר״כ בעלויות זניחות אם לא מתפרעים ומשתדלים להשתמש במה שכבר יש לנו בבית. חשוב לזכור שמדובר בפעילויות שיצריכו את התיווך שלכם, במיוחד כשמדובר בילדים קטנים, אבל בשביל מה לקחתם חופש מהעבודה אם לא כדי לבלות איתם? כשהילדים יגדלו עוד תתגעגעו לימים האלו :).
טיפ לגבי משחקי קופסא: ראשית תמצו את מה שיש לכם בבית, מן הסתם הקלאסיים (טאקי, מונופול, רמיקוב וכו'). אם הילדים מתעייפים מאלו, יש משחקים חדשים מצוינים, חפשו סקירות שלהם ברשת, ובמקום מיד לקנות אותם, בדקו אם ניתן להשאיל אותם מחברים, שכנים או לרכוש יד שנייה מאתרים כמו yad2. ניתן גם למצוא המון משחקים חינמיים אונליין, אבל זכרו – זה מסך, אז בעדינות.
פעילויות חינמיות מחוץ לבית
אז אחרי הכנת הרשימה של פעילויות בתוך הבית, תגלו שהצורך בפעילויות בחוץ הוא קטן ממה שחששתם. אל תבינו לא נכון: פעילויות מחוץ לבית הן נהדרות וחשובות, כי אין כמו לשאוף אוויר שאינו אוויר של בית, גם עבורנו ההורים. רק מה? במינון, באיזון, בעדינות ובהתאמה לגיל הילדים ולמזג האוויר. אגב, זכרו כי כשמדברים על ה"חוץ", הכוונה היא גם לפעילות שמתקיימת, תרתי משמע, בחוץ! בילויים בגינה, פארק, ים או מגרש ספורט הם מהנים ולא עולים כסף בכלל!
חוץ מזה, גם העירייה שלכם עשויה להציע פעילויות חינמיות או מסובסדות המתקיימות בחוץ שלגמרי שווה לבדוק – עקבו אחרי הפרסומים שלהם, במקומונים, אתרים ועמודי הפייסבוק שלהן. ובנוסף לכל אלו, יש גם פעילויות חינמיות (או זולות מאוד) במקומות מקוררים כגון קניונים והספרייה העירונית.
לעוד רעיונות לפעילויות חינמיות שניתן לעשות עם הילדים בקיץ, בבית ובחוץ – כאן.
פעילויות מחוץ לבית בתשלום
כשזה מגיע לבילויי החוץ בתשלום, חשוב מאוד להכין Wish List של הפעילויות שהילדים שלכם רוצים, ביחד איתם, כדי לא למצוא את עצמכם בוחרים ומגיעים לפעילות שבסוף הילדים בכלל לא אוהבים. המגוון פה הוא אדיר ומבלבל: סרטים, בריכה, באולינג, פארק מים, לונה פארק, משחקי וידאו, ג'ימבורי, תערוכה, מוזיאון, מרכזי מבקרים, גן חיות, ארוחות בחוץ וכו'. אלו הבילויים שחובה למנן ולפזר על פני השבועות של הקיץ, ולהיות מחושבים ומתוחכמים כשקונים לקראתם כרטיסים. הסינון קשה, אבל יש כלל שהוא גם נהדר לחשבון הבנק שלכם: "בוחרים רק פעילויות עבורן יש הטבה". זה הזמן לחרוש את אפליקציות ואתרי כרטיסי האשראי, הבנקים, מועדוני הצרכנות למיניהם, והיום יש גם הטבות דרך קבוצות פייסבוק של פעילויות לילדים. לקוחות בנק לאומי וכרטיס האשראי של לאומי שעדיין לא מכירים את תכנית ההטבות החדשה לאומי גודיז – בבקשה הכירו: הטבות לסרטים, לונה פארק, ספארי, מיני ישראל, מימדיון, מוזיאון הילדים, קיפצובה, חדר בריחה ועוד. כמו כן, קחו אתכם מהבית מזון ושתייה והשגיחו על אותן הוצאות קטנות של ארטיק פה וגלידה שם.
קביעת תקציב ומעקב
צאו מנקודת הנחה שהפעילויות הללו יעלו לכם בממוצע כ-1000 ₪ לילד במהלך החופש הגדול (לחודשיים), וזה רק אם תיצמדו לנוסחה ותהיו מלאי רצון, נחישות ויצירתיות. לפיכך, הוסיפו להוצאות החודשיות הממוצעות שלכם את מחצית הסכום הזה כפול מספר הילדים ותקבלו את התקציב החודשי שלכם לכל אחד משני חודשי החופש הגדול. אבל היי, כדי שהתקציב לא יישאר ערטילאי ועמום – אתם חייבים לעקוב אחר ההוצאות בפועל, מה שניתן לעשות באמצעות אפליקציות בסמארטפון שלכם. עבור ילד מגיל 12, שכבר מבלה ומבצע קניות מסוימות בלעדיכם, אתם יכולים להזמין כרטיס נטען שעמו הוא יבצע את הקניות, וכמובן תתקינו את האפליקציה גם על הטלפון שלכם כדי שתוכלו לעקוב אחר ההוצאות שלהם, וכך תהיה לכם שליטה די מלאה לגבי ההוצאות שלהם.
אחר ההוצאות שלכם עקבו באמצעות אחת משלל אפליקציות ניהול התקציב הקיימות בשוק. הזינו לתוכה את התקציב שקבעתם, והקפידו להכניס לתוכה כל הוצאה והוצאה ובמיוחד הוצאות משתנות! (כולל מזון, דלק, נסיעות, בגדים, מתנות וכו' וכמובן כל הפעילויות והבילויים). בדקו מדי מספר ימים איך אתם עומדים מול התקציב (ובנוסף בדקו כל כמה ימים מה קורה בחשבון הבנק דרך אפליקציית הבנק שלכם) ואם נראה שאתם עומדים לחרוג – עצרו והכנסו ל"עוצר פעילויות בתשלום" בימים שנותרו עד סוף החופש.
שתהיה חופשת קיץ נעימה לכם, לילדים ולכיס!
גרסה של טור זה התפרסמה בלאומי דיגיטל בלוג (בלוג שהורד מהרשת לכן מפרסמת את הטור המלא שלי כאן)
Comments