top of page

ניהול הישגים אפקטיבי: הכלי שעוזר לי להתקדם בעסק ובחיים

דף הישגים: כלי פשוט עם השפעה גדולה על ניהול המשימות

במסגרת הניהול היומיומי של העסק והחיים, חיפשתי דרך פשוטה ויעילה לשמור על התקדמות ועל תחושת הישגיות. כך נולד "דף ההישגים" שלי – טופס A4 פשוט אך מעוצב, שמשמש אותי לניהול ההישגים שלי לאורך תקופה מסוימת.


איך זה עובד?

הדף מחולק לשני חלקים: בשורות בחלק העליון אני רושמת את ההישגים בעסק, ובשורות בחלק התחתון את ההישגים בחיים הפרטיים. בכל תקופה, למשל חצי שנה, ותוך כדי התקופה (לא רק בסופה) אני מתעדת את מה שבוצע בפועל. לא את המשימות המתוכננות (אלו רשומות בדף המשימות השבועי או ב TODOIST).


מדוע זה עובד?

  1. מעקב אחר התקדמות: הדף עוזר לי לשמור על תיעוד של ההישגים החשובים ביותר ולהבטיח שאני מתקדמת בפרויקטים המרכזיים שלי.

  2. תחושת הישגיות: בעידן הדיגיטלי שבו אנו חיים, כמות המידע עימה אנו מתמודדים יום יום היא עצומה, אז דף ההישגים הזה, דווקא כי הוא פשוט ואנלוגי, מאפשר להתפקס בכל רגע רק על הדברים שכבר השגנו, בלי שנראה מול העיניים גם את כל שאר המשימות שטרם עשינו. כל הישג מתועד מעניק תחושת סיפוק ומוטיבציה להמשך.

  3. תכנון והערכה: הדף מאפשר לי להעריך את ההתקדמות שלי לאורך התקופה ולתכנן את התקופות הבאות בצורה טובה יותר.

  4. פשטות ונגישות: הפורמט הפשוט והנגיש של הדף, והעובדה שהוא מודפס וזמין לי תמיד על שולחן העבודה (הפיזי) שלי (ליד דף המשימות השבועי), הופכים אותו לכלי יעיל ושימושי, שאני יכולה לעדכן אותו בקלות.


איך להכין את הדף שלך?

יצירת דף הישגים אישי היא פשוטה ומהירה. אני השתמשתי ב-CANVA ליצירת הטופס שלי, ואתם יכולים להתאים אותו לצרכים האישיים שלכם.

  1. בחרו עיצוב: השתמשו בתבנית בסיסית או צרו אחת מאפס. הוסיפו כותרת (דף ההישגים שלי), את המילה "תקופה" וקו או מקום ריק לידה (לרישום התקופה שאליה מתייחס הדף הזה), שורות, ואפשר גם מספרי שורה. ראו דוגמא של הדף שלי למטה (הדוגמאות הרשומות בו מומצאות, ובכוונה רשמתי מעט הישגים כדי לשקף את התאריך שבו הפוסט הזה עולה ביחס לתקופה שרשומה בדוגמא).

  2. שמרו והדפיסו: שמרו את הקובץ בפורמט PDF והדפיסו עותקים לשימוש תקופתי.

  3. ועכשיו מוסיפים הישגים: בדף המודפס, רושמים הישגים בפועל, גדולים וקטנים. אני אוהבת לרשום את ההישגים בעסק בחלק העליון ואת אלו מהחיים הפרטיים בחלק התחתון.




שכלולים לדף ההישגים

  1. הוספת מדדים: מוסיפים עמודת מדדים כדי להעריך כל הישג, לדוגמא תאריך, דרגת קושי, או השפעה על העסק/חיים הפרטיים.

  2. קטגוריות משנה: תת-קטגוריות להישגים בעסק (לדוגמה: מכירות, פרויקטים, לקוחות) ובחיים הפרטיים (לדוגמה: משפחה, תחביבים, בריאות).

  3. הערות ושיפורים: עמודה להערות לשיפור לכל הישג. כך נוכל ללמוד מהצלחות וליישם בעתיד.

  4. סקירה תקופתית: קובעים זמן ביומן לסקירה תקופתית של הדף וההישגים, לבחון מה עובד ומה ניתן לשפר.

  5. סריקה למשמרת: לאחר סיום התקופה שאותה בחרנו לתעד בדף, אפשר לסרוק את הדף ולשמור אותו כקובץ PDF בתיקייה ייעודית במערכת התיוק שלנו במחשב/ענן (ולזרוק את הדף הפיזי).

  6. תיעוד ההישגים בכלי דיגיטלי: אופציה לסריקה היא הקלדת ההישגים בכל סוף תקופה לכלי דיגיטלי. למשל פתק בשם "הישגים" ב- GOOGLE KEEP, או גיליון/קובץ בשם "הישגים" ב EXCEL. את העדכונים התקופתיים עושים באותו פתק/גיליון, אין צורך לפתוח פתח/גיליון חדש בכל תקופה.


באופן כללי, כדאי לשמור על פשטות הטופס כדי לא לעכב את השימוש בו, אך אפשר להוסיף את השיפורים בצורה שלא תכביד על המעקב השוטף.


סיכום

דף הישגים הוא כלי פשוט אך עוצמתי שיכול לעזור לכם לשפר את ניהול המשימות והפרויקטים שלכם. נסו אותו, ותראו איך הוא משפיע לטובה על ההתקדמות שלכם בעסק ובחיים האישיים.





יש גם קבוצה בפייסבוק שמתאימה בול לך - ניהול מידע אישי/עסקי בעידן הדיגיטלי.

מרחב לדיון בשיטות, כלים וטריקים לניהול המידע האישי ו/או העסקי שלנו בעידן הדיגיטלי, ליצירת סדר ובהירות במידע הקשור לכל תחום של חיינו - בריאות, חשבונות, תמונות וסרטונים, עבודה, סיסמאות, לימודים, ילדים, פיננסים, אנשי קשר, ממורביליה, פרוייקטים וכו.

הקבוצה היא עבור אנשים שחשוב להם למצוא את המידע האישי שלהם מהר, שאוהבים שהקבצים מסודרים ולא מבוזרים, שמבינים שלפעמים מה שהכי "יעיל" (מהיר) - הוא לא בהכרח הכי אפקטיבי בטווח הארוך, שרוצים ללמוד את מה שהחברות הגדולות בתחום המידע פחות רוצות שנבין ובזכות זה להפעיל שיקול דעת בבחירת התהליכים והכלים. הרעיון הוא לאמץ כלים פשוטים יחסית, ללא מורכבות טכנולוגית. מקום שבו נלמד אחד מהשני, וניישם.


Comments


bottom of page