top of page

פרק 89 בפודקאסט המתקצבת: ניהול מידע לגבי נסיעות לחו"ל ומתי להגדיל אחסון ענן

עודכן: 29 במאי 2024

בפרק סולו קצר זה, אני מדברת על שני דברים, שונים אך קצת קשורים:


המלצות שלי איך לנהל את כל המידע שלנו הקשור לנסיעה לחו"ל: תכנון הטיול עצמו, כרטיסי טיסה, מלון, השכרת רכב, הוצאות, ביטוח וכמובן תמונות וסרטונים שאנו מצלמים בטיול עצמו.


בפרק לא הזכרתי שני כלים שגם משמשים לניהול מידע לגבי נסיעות, כנראה כי הם כל כך מובנים מעליהם – קלנדר וגוגל קיפ, אבל כן חשוב לי להזכיר אותם כאן, ליתר בטחון: קלנדר – לתיעוד כל הדברים הגדולים (טיסות, מסעדות ששריינו וכו') אבל גם לתכנון ו/או תיעוד המסלול של כל יום, איפה היינו ומה עשינו; וקיפ – לרשימה של הקניות שנרצה לעשות, מקומות שנרצה לבקר בהם, במיוחד כאלו שהם קטנים ולא חלק מהמסלול המרכזי של הטיול.


כשנוסעים לחו"ל, אנו מצלמים הרבה ונוגסים לא מעט באחסוני המידע שלנו – בטלפון ובענן, אולי אפילו מגיעים לרמה שמתחילים לקבל התראות על תפוסה כמעט מלאה, ומרוב לחץ ורצון לא לאבד שום דבר, אנו עלולים לא לחשוב פעמיים ולשלם על הגדלת האחסון. אז בפרק אני מסבירה איך לא להגיע למצב הזה, ואיך מחליטים מתי נכון להגדיל (בתשלום) את נפח האחסון שעומד לרשותנו - וזה הנושא השני של הפרק.

בנוסף - סיפור קטן, הקשור לתלות שלנו בטכנולוגיה - ספציפית בסמארטפון - שקרה לי בחו"ל לאחרונה.



האזנה נעימה ומועילה

דבי 

 






קישורים מהירים לאפליקציות הפופולריות ביותר להאזנה לפודקאסטים:





האזנה נעימה ומועילה ,

דבי קצב

מיני-קורס אודיו בנושא: ניהול מידע למתחילים  כל מה שרציתם לדעת על ניהול המידע שלכם ברשת ומחוצה לה בעידן של עודף מידע. כרגע פתוח להאזנה ללא עלות, רק להירשם ולהתחיל להאזין

 



מרחב לדיון בשיטות, כלים וטריקים לניהול המידע האישי ו/או העסקי שלנו בעידן הדיגיטלי, ליצירת סדר ובהירות במידע הקשור לכל תחום של חיינו - בריאות, חשבונות, תמונות וסרטונים, עבודה, סיסמאות, לימודים, ילדים, פיננסים, אנשי קשר, ממורביליה, פרוייקטים וכו.

הקבוצה היא עבור אנשים שחשוב להם למצוא את המידע האישי שלהם מהר, שאוהבים שהקבצים מסודרים ולא מבוזרים, שמבינים שלפעמים מה שהכי "יעיל" (מהיר) - הוא לא בהכרח הכי אפקטיבי בטווח הארוך, שרוצים ללמוד את מה שהחברות הגדולות בתחום המידע פחות רוצות שנבין ובזכות זה להפעיל שיקול דעת בבחירת התהליכים והכלים. הרעיון הוא לאמץ כלים פשוטים יחסית, ללא מורכבות טכנולוגית. מקום שבו נלמד אחד מהשני, וניישם.



Comments


bottom of page