איך אני מנהלת את כמויות המידע שלי ושומרת על מקום פנוי לכל מה שחדש
היי חברים,
היום אני רוצה לדבר על הצורך בניהול ושמירת מידע דיגיטלי באופן כללי ובצורה בטוחה בפרט, דרך דיאגרמת האחסון המקסימלי האישית שלי שממחישה את התשתיות שלי לניהול של כמויות המידע האדירות שאנחנו צוברים בחיי היומיום שלנו.
כפי שאתם יכולים לראות בדיאגרמה, המידע שלי מאוחסן בשכבות, כמו פירמידה, אתחיל מתחתית הפירמידה (מאמצעי האחסון הקטן ביותר לגדול ביותר):
📱 אחסון בנייד (256GB) — כאן נשמרים (נוצרים/מתקבלים) הרבה מהקבצים והמידע שלי בשלב הראשוני: תמונות, סרטונים, מסמכים זמניים וכדומה. זהו המקום אליו רוב המידע מגיע לראשונה, לכן זהו שלב קריטי שבו אני מסננת את מה שחשוב מול מה שפחות. עם זאת, האחסון בנייד הוא קטן יחסית, ולכן חשוב למחוק או להעביר את המידע למקומות אחסון אחרים כדי לפנות מקום. כשאין מספיק מקום בנייד, זה עלול לגרום לבעיות כמו גיבויים שלא מצליחים (למשל גיבוי של וואטסאפ) ואפילו להשפיע על תפקודו הכללי של המכשיר.
💽 אחסון בכונן קשיח חיצוני (930GB) — כאן אני שומרת בעיקר סרטוני עבודה, כי הם גדולים מאד, ואין לי צורך שיתפסו מקום במחשב (ובטח לא בנייד). מדי פעם אני עושה גיבוי לענן (ל idrive) גם של החומרים שבכונן הזה.
🖥️ אחסון במחשב (950GB) — החלק השלישי במערכת האחסון שלי הוא הכונן של המחשב האישי שלי, שם אני שומרת כמעט הכל, בתוך אפליקציית הדרופבוקס, המסונכרנת באופן תמידי לדרופבוקס בענן. בצורה זו יש לי גישה נוחה ומהירה אך גם מוגנת לכל קובץ. קבצים/תיקיות מסוימות אני מסמנת כ ONLINE ONLY כדי שלא יתפסו מקום באחסון של המחשב.
☁️ אחסון בדרופבוקס ו/או גוגל דרייב (2000GB כל אחד) — אני באופן ספציפי משתמשת בדרופבוקס כאחסון וגיבוי של רוב המידע שלי, אך אפשר להשתמש בגוגל דרייב או במיקרוסופט ONE במקום זאת. עם זאת, אני משלמת גם על אחסון של 2000 GB בגוגל, כי אני משתמשת בשירותים מסוימים של גוגל עבור העסק, אך גם מסיבות נוספות: הגיבויים של התמונות מהאייפונים של הילדים שלי הם בגוגלפוטוס, והגדרתי אותם כחלק מהאחסון המשפחתי בגוגל שלי, ובנוסף, כי אני לא רוצה שום בעיה בתפקוד של הג'ימייל, קלנדר, פוטוס, והדרייב שלי (שבו שמורים דברים מסוימים מאד של החיים והעבודה שלי). מעבר למקום הרב שיש בעננים האלו, יש להם יתרונות חשובים נוספים - ובעיקר מאפשרים לנו את היכולת לגשת למידע מכל מכשיר, כולל כמובן הטלפון הנייד שלנו, שהוא הכלי שצמוד אלינו כל הזמן ובכל מקום.
☁️ גיבוי ב-iDrive (5000GB) — השלב הסופי הוא הגיבוי ב-iDrive. כאן נשמר כל המידע שלי (מהמחשב/דרופבוקס, הטלפון והכונן החיצוני) בצורה מקיפה ומשמשת כנקודת גיבוי מקסימלית עם יכולת שחזור אם חלילה יתרחש משהו בלתי צפוי. ככה אני ממזערת סיכונים לאובדן מידע חשוב.
**מסקנה חשובה** — ניהול נכון של אחסון מידע הוא לא רק עניין של סדר. זהו חלק בלתי נפרד מביטחון דיגיטלי והגנה על הנכסים האישיים שלנו. בין אם זה תמונות משפחתיות יקרות, מסמכים חשובים או אפילו סרטונים ישנים שמעלים חיוך - חשוב לשמור עליהם במספר מקומות ולהתאים את סוג האחסון לחשיבות המידע.
זה גם לא חייב להיות מסובך. מצאו לכם פתרון קל שתוכלו לעמוד בו מבחינת תחזוקה שוטפת — בין אם אתם כמוני עם שכבות של אחסון על פני מספר אמצעים, או אפילו רק מעוניינים בתכנית גיבוי בסיסית. בבלוג ובפודקאסט שלי אני משדלת להציע רעיונות פשוטים ומעשיים, וגם בנושא הזה הכי חשוב למצוא את מה שמתאים לכם וליישם אותו ברצינות כדי למנוע סיכונים מיותרים.
ועוד נקודה חשובה - חייבים לזכור שעם הזמן, באופן טבעי, המידע שאנו שומרים, גם אם אנו מוחקים קבצים מיותרים בקביעות, הולך וגדל. אז מעבר להקמת התשתית הנכונה לאחסון וגיבוי מידע, צריך מדי חודש לבדוק את אחוז התפוסה בכל כלי (טלפון, מחשב, ענן, גיבוי), להעביר מכלי לכלי (מטלפון לענן בעיקר) ולמחוק מהכלי ממנו העברנו , וכשבאמת יש צורך ואין ברירה - להגדיל את האחסון עליו משלמים.
אז אל תשכחו לגבות היום את מה שחשוב לכם - זה יכול לחסוך לכם הרבה כאבי ראש בעתיד!
אשמח לשמוע מה אתם עושים כדי לשמור על המידע שלכם! יש לכם טיפים נוספים לשיתוף?
באהבה, דבי.
Comentarios