top of page

אוהבים מתנות?

עודכן: 28 באוג׳ 2019

פוסט זה פורסם במקומון "שרון חדש" ב 6.4.2012 :

שבוע הבא נחגוג את חג הפסח הבא עלינו לטובה. אם אתם כמוני, עדיין לא קניתם את המתנות לחג, אך אתם כבר חושבים עליהן ושוברים את הראש מה לקנות למי, ובאיזה תקציב. ההרהורים בנושא זה גרמו לי להקדיש את הטור הזה לסעיף המתנות בתקציב המשפחתי, שהינו סעיף מכובד ולא קטן בכלל.

אני מציעה לפצל אותו ל- 2 תתי-סעיפים: מתנות לעצמנו (לילדים שלנו, אחד לשני) ומתנות לאחרים. בסעיף "מתנות לאחרים" בצעו הערכת הוצאה שנתית על מתנות ימי הולדת לילדי הגן/כיתה, על מתנות חתונה, בריתות ובר-מצוות, הקציבו סכום לימי הולדת אחרים (חברים, משפחה מורחבת), ולמתנות חגים (ראש השנה, פסח, משלוחי מנות בפורים וכו'). באופן דומה, בצעו הערכה שנתית לגבי "מתנות לעצמנו" – מתנות ימי הולדת לילדים שלנו ואחד לשני, מתנות חג לילדים, מתנות יום נישואין וכו'. חלקו את הסכומים שקבלת ב- 12, והנה קבלתם את הסכומים אשר עליכם להקצות כל חודש לסעיפי המתנות. זכרו שאלו סעיפים המשתנים מחודש לחודש, ויש להם נטייה להיות כבדים מאד בתקופות מסוימות. אם בפועל לא הוצאתם את מלוא הסכומים שתקצבתם בחודש מסוים, עדיף לצבור את הפערים בצד (במעטפה בבית, פק"מ) על מנת שיהיו בידיכם בעת הצורך.

לגבי מתנות לחגים, אני ממליצה בחום לסגור עם כל המתארחים והמארחים על מגבלת תקציב למתנה (לפי התקציב שלכם!), נניח 50-70 ₪, ואולי אפילו לקבוע נושא מסוים למתנות, או ש"השנה כולם נותנים מתנות מצחיקות/שטותניקיות/טיפשיות (וזולות)". זה בטוח יקל על כולם, אפילו אם הם לא אומרים לכם את זה בפירוש. ניתן גם להחליט שמוותרים על מתנה פיזית למארחים ובמקום זאת תורמים את הסכום המתוקצב לצדקה כלשהי בשמם. לא חסרים גופים שישמחו לקבל את התרומה ויעניקו לכם בתמורה תעודת הוקרה. וכמובן יש את דוכני המתנות בקניונים מטעם מוסדות מגוונים, המציעים מתנות יפות מקוריות ודי זולות, והכסף תמורתן מועבר חזרה למוסדות.

אגב, גם כרטיסי הברכה הם חלק מהמתנה וההוצאה עליהם גם היא חלק מאותו תקציב. כאן אני מציעה שבמקום לקנות, בואו נשלוף מהבוידם את היצירתיות שלנו ונתחיל להכין כרטיסים לבד, מחומרים המצויים בבית – קרטונים, מדבקות, טושים. האינטרנט מלא ברעיונות שניתן לשאוב מהן השראה.

בברכת חג אביב שמח ומשגשג.




שרון חדש 6.4.12




Comments


bottom of page