חופשת הלידה היא חלון הזדמנויות לנשים רבות לשנות את הסטטוס משכירה לעצמאית. זה יכול לנבוע מהרצון להיות גמישה כדי לבלות זמן עם התינוק ולהמשיך להתפרנס, או מקפצה להגשים חלום ולהקים את העסק שתמיד פינטזת עליו.
תופעה: הטריגר לשינוי סטטוס משכירה לעצמאית הינו, פעמים רבות, חופשת הלידה או מיד אחריה. וזאת לרוב בשל הרצון או הצורך להיות עם התינוק, ועדיין להמשיך להתפרנס.
המטרה: לנצל עד תום את הזמן שיש בחודשי חופשת הלידה כדי להחליט אם מתאים לך עסק משלך ולהיערך להקמתו. (ותאמיני לי – יש לך זמן. עם כל הקושי של השבועות הראשונים לחיי התינוק, אחר כך זה יהיה קשה יותר).
הדרך: ללמוד ממי שכבר עשו את זה, ולהתייעץ עם מומחים.
ולמה חשוב להתייעץ? כי שינוי שכזה משפיע על גורמים רבים במרקם המשפחתי כולל הפן הכלכלי של הבית, במיוחד בתקופת ההקמה של העסק, שבה ההוצאות עלולות להיות גבוהות בו בזמן שההכנסות הן מינימליות, אם בכלל.
אז אני ממליצה לנצל היטב את הזמן, לפי המדריך שהכנתי לך כאן. קחי את הבייבי המתוק שלך וצאי לדרך.
תחנה ראשונה: מאמן/ת אישית
היעזרי במאמן/ת אישית כדי לבדוק שבאמת מתאים לך להקים עסק ולמצוא מהו סוג העסק המתאים לך, לכישורים ולחלומות שלך. אם יש לך חלום עסקי שבוער בך זה זמן רב, אז השלה הזה יהיה קצר.
טיפ: כדי להקים עסק משלך שממנו ניתן גם להתפרנס, מומלץ שיהיה בתחום שאת ממש אוהבת ושיש לך אליו תשוקה, כי בהקמת עסק יש קשיים רבים וימים לא פשוטים בכלל, יש צורך לעבוד שעות ארוכות מאד ולהוציא מעצמך יכולות שבכלל לא ידעת שקיימות בך. קשה לעשות את אלו אם את לא ממש אוהבת את התחום שבחרת.
תחנה שניה: יועץ/ת עסקי
בהנחה שאת מקימה את העסק במטרה להתפרנס ממנו ולא רק כדי "לעשות משהו" את חייבת לבדוק האם הרעיון שלך יכול להפוך לעסק שמניב בסופו של חודש את ההכנסה הרצויה. יועץ עסקי יכוון אותך לבניית תכנית עסקית שתעזור לך להגיע להחלטה האם לרעיון שלך יש היתכנות עסקית וכיצד להגיע לשם.
אחד הדברים החשובים ביותר לבניית התכנית העסקית הוא הכרת הלקוחות והמתחרים. התחילי באינטרנט (באתרים של מתחרים ובקבוצות עסקיות שונות בפייסבוק –לדוגמא "הבית של העצמאיות" ויש עוד רבות) והמשיכי בחוץ, במפגשי נטוורקינג של עצמאיים. הקשיבי בעיקר ושאלי שאלות הקשורות לביזנס שאת רוצה להקים. נסי להבין מה הצרכים של הלקוחות בתחומך, כמה הם מוכנים לשלם, מי מספק את הצרכים האלו כיום ומה חסר.
מילה לגבי מפגשי נטוורקינג: יש המון מפגשים כאלו: עירוניים, של אימהות עצמאיות (עצמאית, פרויקט עסקית ועוד), של ארגוני נטוורקינג (BNI, IBC) ושל מאמנים עסקיים. לרובם אין צורך להתחייב לאורך זמן וחלקם בחינם או בעלות סבירה פר מפגש. השתתפי בסוגים שונים בשלב למידת השוק ואחר כך אמצי אחד או שניים ותתמידי איתם לאורך בניית העסק.
היועץ בוודאי יסביר לך שכדי למכור תצטרכי לשווק את העסק ובשלבים הראשוניים לפחות תצטרכי לעשות זאת לבד. הכניסי לתכנית עלויות למידת שיווק בפייסבוק, באינסטגרם, לינקדאין, יוטיוב, בלוגים כמו גם עלויות הקמת אתר, רשימות דיוור, פודקאסט וכו'.
שווה לבדוק מספר אופציות ללמידת תחומים אלו, החל מארגונים כגון מעוף עד מדריכים ומלווים פרטיים.
תחנה שלישית: יועץ/ת כלכלי אישי
יתכן ועלית על רעיון עסקי נפלא שמאד מתאים לך, אך יעברו מספר חודשים ואפילו שנים עד שתראי ממנו רווח מספק (במיוחד עם פעוט בבית). טוב תעשי אם תבני תכנית כלכלית משפחתית לתקופת בניית העסק, שלוקחת בחשבון את ההשפעה על המשפחה שלך ולבדוק שאלו מקובלים גם עליהם (ויתורים על חופשות, בילויים, אולי גם שינוי במקום מגורים, לימודים נוספים ועוד). יועץ/ת לכלכלת המשפחה יוכלו לכוון אותך כיצד לבנות את התכנית בצורה הטובה ביותר.
תחנה רביעית: טריקים לניצול יעיל של הזמן
כמו שיודעת כל אם, גם כשכירות אנחנו כל הזמן בתחושה שאין לנו זמן לנשום בין מיליון המטלות שיש עלינו. אז השקיעי זמן במהלך חופשת הלידה בללמוד ניהול זמן. כי תצטרכי עוד המון ממנו כדי לטפח את העסק שלך. יש לא מעט מנטוריות העוסקות בדיוק בתחום זה, התחילי לעקוב אחריהן והחליטי מה את מאמצת, ותתחילי ליישם (טיפ שלי: השתמשי ביומן גוגל).
תחנה אחרונה: יועץ מס
אחת התובנות החזקות ביותר שעלו מעבודת התחקיר שערכתי לטובת טור זה, וגם מניסיוני האישי, היא ערכה של התייעצות עם מומחים פיננסיים רגע לפני פתיחת העסק (רואה חשבון, יועץ מס) וכמובן עם בנקאי ו/או מומחי גיוס כספים במידה ואת צריכה השקעה ראשונית כדי לפתוח את העסק.
בהצלחה ותזכרי ליהנות – מהבייבי ומהדרך לעסק!
גרסה של טור זה התפרסמה בלאומי דיגיטל בלוג (בלוג שהורד מהרשת לכן מפרסמת את הטור המלא שלי כאן)
Comments