יש כלל חשוב מאד שכדאי להבין ולזכור כאשר בוחרים להשתמש בגוגל פוטוס GOOGLE PHOTOS ככלי לאחסון וגיבוי כל קבצי המדיה שלכם, במיוחד אם אתם משתמשי אנדרויד.
(זו אינה כתבה על רזי השימוש בגוגל פוטוס וגם לא המלצה או דיס-המלצה עליה, אלא כמה מילים כדי להאיר ולהסביר משהו שרבים אינם יודעים או שמתבלבלים בו).
בקצרה:
תמונה שמוחקים מהגלריה, לא נמחקת מ Google Photos .
אבל!
תמונה שמוחקים מ Google Photos כן נמחקת מהגלריה.
(אמנם תקבלו אזהרה כזו לפני מחיקה שתעשו מהגוגל פוטוס, כולל המשמעויות של מהלך כזה, אבל לדעתי רבים לא מפנימים אותן עד הסוף, לכן ראיתי לנכון לכתוב את הפוסט הזה).
בעקרון זה דבר טוב כי זה חוסך עבודה/זמן מחיקה.
אז מה עושים אם בכל זאת רוצים למחוק תמונה מ GP אך לא מהגלריה? [ GP = Google Photos ]
נתחיל בזה שמדובר במצב נדיר, שהרי GP עבור רבים הינו מקום האחסון הראשי (או המשני) של המדיה, אז אם נבחר למחוק ממנו משהו, זה כנראה כי אנו באמת לא צריכים את הקובץ הזה – בשום מקום, ובטח שלא בטלפון.
אבל מה אם בכל זאת צריכים שתמונה או סרטון מסוים יישארו בטלפון אך לא ב GP?
אפרט 3 שיטות, שהן הכי פחות טכניות שיש (יש אחרות שהן מסובכות יותר כלומר גם מסוכנות יותר, אני פוחת אוהבת כאלו אם לא חייבים):
1. שיחזור ממיחזור - בפח האשפה התמונות שמחקנו נשמרות למשך 60 יום לפני שהן נמחקות סופית מהפח (אלא אם אנו בוחרים לבצע מחיקה יזומה משם) אז אפשר להכנס לשם, למצוא את התמונה, ללחוץ עליה ולבחור למטהRestore .
איך מגיעים לפח? באפליקציה, בשורת החיפוש רושמים BIN (בווב, ה BIN נמצא בתפריט הצדדי, מתחת ל archive ומעל Storage)
2. תיקייה בטוחה – מדובר באפליקציה שיש להוריד לטלפון ולהעביר אליה את אותן תמונות שתרצו להשאיר על המכשיר ובמקביל למחוק מ GP. יש אפליקציות ייעודיות כגון Secure Folder של סמסונג וגם לגוגל עצמה יש את האפשרות הזו באפליקציה שלה הנקראת Files by Google.
3. שמירה בענן אחר – אמנם בשיטה זו מדובר בשמירה שאינה על נכשיר הטלפון עצמו, אך דרך הטלפון אפשר להגיע אל הקובץ מהר, כל עוד שהאפליקציה של הענן שבחרנו תהיה מותקנת עליו – גוגל דרייב, דרופבוקס וכו'.
ממליצה שתתנסו בשיטות השונות לפני שתחליטו מה מתאים לכם, ולבדוק שמה שתארתי כאן באמת קורה אצלכם (בטלפונים מסוימים יש הגדרות שונות לעתים, המשפיעות על איך שהדברים האלו עובדים). אם יש מכשירים נוספים המחוברים לאותו חשבון גוגל (טאבלט, טלפון נוסף, מחשב (נוסף)) אז תהיו אקסטרה זהירים, פן תמחקו בטעות תמונה ב GP שכן רציתם להשאיר על אותו מכשיר.
אגב לגבי אייפון ו iCloud זה שונה - מחיקה פה גורמת למחיקה שם והפוך. מה אני מציעה לעשות, במיוחד כדי שהאייפון יישאר קליל כמה שיותר? להשתמש בכלי אחר (שאינו האייפון) לגיבוי של התמונות, לדוגמא – ב GP.
גוגלפוטוס יהיה מקום שבו יש את המחסן המלא של המדיה שלכם.
אבל שימו לב שמחיקת תמונה מ GP....מוחקת מהאייפון עצמו ומה icloud גם.
ההמלצה הגורפת שלי בנושא אחסון וגיבוי מדיה (תמונות וסרטונים) היא:
לקבלת מתנה ממני שתעזור להתחיל לעשות סדר במידע הדיגיטלי שלך -
Comments