וואטסאפ הוא לא רק כלי תקשורת מרכזי בחיינו, אלא גם כלי חשוב לקבלת מידע, ועבור חלקנו – גם לשמירת מידע. רק שהוא גם כלי שמלא ברעש, במיוחד בגלל תעבורה בקבוצות, ובמיוחד בקבוצות גדולות שמלאות באנשים שלא באתמת מכירים אחד את השני, למשל קבוצות שכונתיות, או של בעלי מקצוע מסוים וכו'.
כדי לנהל מידע בצורה מיטבית – כדאי שנמנע ממקומות עם הרבה רעש, במיוחד רעש מיותר.
ורעש מיותר זה מה שיש ברבות מהקבוצות האלו. מרוב רעש אנו עלולים לפספס מידע חשוב.
אם כל אחד מאתנו יתחיל להתנהל קצת יותר נכון בקבוצות האלו, הרעש יפחת והמידע החשוב יבלוט יותר.
בפרק הזה אדבר על 10 כללים שניסחתי להתנהלות נכונה בקבוצות גדולות, בתקווה שתאמצו חלק מהם בין אם אתם חברים בקבוצות או מנהלים של קבוצות כאלו.
הפרק מבוסס על פוסט שכתבתי בבלוג באתר שלי – https://bit.ly/BigGroupsWhatsAppRules
** רק לאחר הקלטת הפרק נחתה עלי ההבנה שצורת היחיד הנכונה של דיברות היא דיבר כלומר המין הדקדוקי הינו זכר, אז מתנצלת שהתייחסתי למילה זו בנקבה במספר מקומות בפרק (דיברה ראשון במקום דיבר ראשון).
קישורים מהירים לאפליקציות הפופולריות ביותר להאזנה לפודקאסטים:
האזנה נעימה ומועילה ,
דבי קצב
מרחב לדיון בשיטות, כלים וטריקים לניהול המידע האישי ו/או העסקי שלנו בעידן הדיגיטלי, ליצירת סדר ובהירות במידע הקשור לכל תחום של חיינו - בריאות, חשבונות, תמונות וסרטונים, עבודה, סיסמאות, לימודים, ילדים, פיננסים, אנשי קשר, ממורביליה, פרוייקטים וכו.
הקבוצה היא עבור אנשים שחשוב להם למצוא את המידע האישי שלהם מהר, שאוהבים שהקבצים מסודרים ולא מבוזרים, שמבינים שלפעמים מה שהכי "יעיל" (מהיר) - הוא לא בהכרח הכי אפקטיבי בטווח הארוך, שרוצים ללמוד את מה שהחברות הגדולות בתחום המידע פחות רוצות שנבין ובזכות זה להפעיל שיקול דעת בבחירת התהליכים והכלים. הרעיון הוא לאמץ כלים פשוטים יחסית, ללא מורכבות טכנולוגית. מקום שבו נלמד אחד מהשני, וניישם.
Comments